Bellen Contact

In onze buurt

Culturele activiteiten
op 13.9 Km in onze buurt

Domein van de Grotten van Han - PrehistoHan

Waarom we u dit aanbevelen
Le PrehistoHan est une exposition fascinante qui présente 50 années de fouilles subaquatiques dans la rivière la Lesse 1. Elle est située dans le Domaine des Grottes de Han et offre une collection de vestiges archéologiques allant du Néolithique à nos jours 2
Culturele activiteiten
op 14.4 Km in onze buurt

FURFOOZ NATUURRESERVE

Wandel door het land van natuur en geschiedenis Gelegen in de Lesse-vallei, niet ver van Dinant , nodigt het natuurreservaat Furfooz u uit om een archeologisch, natuurlijk en geologisch erfgoed te ontdekken tijdens een familiewandeling van ongeveer 4 km. Een familiewandeling Furfooz Park is bijzonder geschikt voor gezinswandelingen. Zeer gediversifieerd door de doorkruiste omgevingen (bos, grasvelden, oevers van de Lesse, ...), meandert de natuurwandeling volgens de 15 opmerkelijke elementen van het reservaat die jong en oud tevreden zullen stellen. Langs de Lesse is een kleine smakelijke pauze mogelijk in de verfrissingsbar van het park , La Flobette. Vergeet de camera niet ... Furfooz, een klein stukje van de Provence Als we aan de natuurlijke kant blijven hangen, herbergen de rotsachtige en goed zonovergoten muren ook redelijk interessante planten die typisch zijn voor zonnige kalkstenen hellingen. Genoeg om veel insecten tevreden te stellen. De site wordt ook onderhouden door schapen. Het is een erkend natuurgebied erkend door het Waals Gewest en uniek in België. Een uitzonderlijk erfgoed Historisch gezien is het Furfooz-massief continu bezet geweest van de prehistorie (grotten) tot de middeleeuwen (plateau). In feite heeft de Lesse in de loop van de tijd de hele rotsachtige massa gegraven, waardoor er een veelvoud aan grotten, gaten enz. Is achtergebleven. Deze worden al millennia (ongeveer 14.000 jaar) door de mens bewoond. U kunt ook het begin van de ondergrondse arm van Lesse zien. Zeer rijk archeologisch erfgoed omdat er veel objecten zijn gevonden die ons in staat stellen de bezetting van de site in de loop van de tijd te volgen. Dichter werden aan het einde van de Romeinse tijd een fort en thermale baden gebouwd. Alleen de ruïnes zijn overgebleven. De thermale baden werden echter in 1958 volledig herbouwd, dit levensgrote monument op zich is al een bezoek waard!
Waarom we u dit aanbevelen
Le PrehistoHan est une exposition fascinante qui présente 50 années de fouilles subaquatiques dans la rivière la Lesse. Elle est située dans le Domaine des Grottes de Han et offre une collection de vestiges archéologiques allant du Néolithique à nos jours
Culturele activiteiten
op 33.4 Km in onze buurt

Versterkt kasteel van Bouillon

Bezoek een van de grootste versterkte burchten van België en reis doorheen 1000 jaar geschiedenis. Het versterkte kasteel van Bouillon is gelegen op drie rotskammen en geeft een prachtig utizicht over de stad. Tijdens uw bezoek kunt u ook deelnemen aan een valkerijvoorstelling. De valkerij was een ware kunst tijdens de middeleeuwen. Kom kijken naar een voorstelling vol humor met koninklijke valken, arenden en uilen (van 18 februari tot en met 12 november). U kunt uw bezoek afsluiten met het museum Scriptura dat de geschiedenis van het onderwijs vertelt, en de tentoonstelling van het fresco "De gewapende bedevaart van Godfried van Bouillon".
Waarom we u dit aanbevelen
Le château fort de Bouillon est un site historique et touristique majeur en Belgique. Il est considéré comme le plus ancien vestige de la féodalité en Belgique 1. Dressé sur trois pitons rocheux, le château de Bouillon domine la ville et offre un magnifique panorama sur celle-ci. Vous pourrez y découvrir un art très répandu à l’époque médiévale : la fauconnerie. Admirez le vol majestueux des faucons, des aigles, des chouettes et des hiboux dans un spectacle à l’humour décalé (du 01/03 au 11/11 inclus). Enfin, terminez la visite par le musée Scriptura qui vous contera l’histoire de l’école et l’exposition de la fresque “Le Pélerinage Armé de Godefroid de Bouillon”
Culturele activiteiten
op 19.9 Km in onze buurt

Citadel van Dinant

Gebouwd in 1051 door de prins-bisschop van Luik, staat de Citadel trots boven de stad Dinant en biedt een opvallend uitzicht op de Maas. Weggedragen in de glazen cabine van de kabelbaan, vind je tijdens de hele route, naast het Wapenmuseum, voorwerpen en didactische panelen die het glorieuze verleden van deze Mosanstad weergeven. Ontdek de geschiedenis, de sleutel tot de citadel en de inwoners ervan tijdens de Eerste Wereldoorlog. Sluit uw bezoek af met een pauze op het terras "tussen kanonnen en kazematten".
Waarom we u dit aanbevelen
La Citadelle de Dinant est un site historique et touristique incontournable en Belgique. Elle a été construite en 1818 sur l’emplacement d’un fort démantelé construit par Vauban sur le site d’un ancien château fort construit en 1051 par le prince-évêque de Liège. La Citadelle de Dinant se dresse fièrement sur le rocher dinantais et offre un magnifique panorama sur la ville. Je vous recommande vivement de visiter la Citadelle de Dinant pour une expérience inoubliable !
Culturele activiteiten
op 17.5 Km in onze buurt

Provinciaal Domein van Chevetogne

 Gelegen in het hart van Wallonië, in de provincie Namen, concentreert het Domaine de Chevetogne op één plek en op een uitgestrekte oppervlakte (bijna 600 hectare) alle verwachtingen van het gezin: gezellige ruimtes, uitgestippelde wandelpaden door bossen en tuinen, sportterreinen, een tiental tuinen, 13 fantastische speeltuinen, grandioos op de schaal van de site, en vele andere activiteiten. Het park is gewijd aan het buitenleven en brengt natuur- en cultuurliefhebbers, liefhebbers van openluchtrecreatie, sportievelingen en natuurlijk kinderen van alle leeftijden die ruimte en avontuur zoeken om te creëren, samen.
Waarom we u dit aanbevelen
Le Domaine Provincial de Chevetogne est un parc naturel situé dans la province de Namur, en Belgique. Il s’étend sur plus de 550 hectares et offre une grande diversité de paysages, tels que des bois, des jardins, des pelouses, des terrains de sport et des sentiers de promenade. Le parc est ouvert au public depuis plus de 30 ans et offre aujourd’hui de nouveaux divertissements. Le Domaine Provincial de Chevetogne propose une variété d’activités pour toute la famille, telles que des promenades en barque, des plaines de jeux, des piscines en plein air, des activités sportives et des hébergements au cœur de la nature . Vous pourrez également y découvrir des restaurants, des motels, des chalets, des gîtes, des lieux de réception, des maisons forestières et une zone de barbecues.
Komt naar ons toe